Werkgever Rijk luistert naar onvrede op de werkvloer

Begin dit jaar verlaagde de werkgever Rijk de hoge kilometervergoeding* voor woon-werkverkeer van 21 naar 20 cent per kilometer. Er is op dit moment een hoge inflatie en de kosten voor brandstof en onderhoud van auto’s zijn op dit moment ook hoog. Jullie reageerden massaal en vinden dat de werkgever Rijk niet de vergoeding mag verlagen op het moment dat de kosten stijgen.

Jullie onderhandelaars brachten dit gevoel van onvrede over aan de werkgever Rijk met als gevolg dat per 1 april de werkgever Rijk de hoge kilometervergoeding weer terugdraait naar het oude niveau van 21 cent per kilometer. De AC Rijksvakbonden vinden dit een mooi resultaat en zijn tevreden dat de werkgever Rijk luistert naar de onvrede op de werkvloer.

*Hoge kilometervergoeding, hoe zat dat ook al weer? Er zijn twee bedragen voor kilometervergoeding woon-werkverkeer; de hoge en de lage. De lage is voor iedereen die met het ov kan reizen. Voor de medewerkers die niet met het ov op het werk kunnen komen is er de hoge kilometervergoeding.