Terugkijken Online Manifestatie 19 mei

Woensdag 19 mei is er een manifestatie geweest van AC en FNV om steun te vragen voor de publieke zaak. Deze was live online te volgen. Voor als je die dit gemist hebt, dan kan dit dit nog terugkijken via de volgende link.

Frank de Graaf
28 mei 2021

De regering steunt op ons om Nederland draaiende te houden. Maar de regering als onze werkgever geeft ons er niets voor terug. Het enige dat wij vragen is een fatsoenlijke loonsverhoging, meer collega’s om de werkdruk tegen te gaan en voldoende middelen om ons werk goed te kunnen doen.

30.000 vacatures in de publieke sector is onacceptabel. Daarom stonden op het malieveld lege stoelen van de collega’s die wij missen.

Werken in de publieke sector is werken voor Nederland. Ons werk is essentieel werk, ook zonder coronacrisis. De cao-onderhandelingen bij Defensie, het onderwijs, het rijk, de gemeenten, de politie, de provincies, de rechterlijke macht en de universitair medische centra zijn door onze werkgevers afgebroken of lopen erg moeizaam. Daarom zijn de gezamenlijke bonden in de publieke sector een campagne gestart, om het nieuwe kabinet de goede kant op te duwen. De boodschap? Steun de publieke sector, want investeren in ons werk, is investeren in heel Nederland.

Gezamenlijk manifest overheidsvakbonden

De vakbonden doen in het gezamenlijk manifest ‘Werken voor publieke taken aantrekkelijk maken én houden’, een oproep aan politiek en overheidswerkgevers. Wij vragen om:

-Fatsoenlijke lonen voor alle overheidsmedewerkers;
-Voldoende medewerkers om de werkdruk te verminderen;
-Ruimte voor de professional: vertrouw de medewerkers en geef meer zeggenschap aan de uitvoering;
-Geen flex- en onzekere, tijdelijke contracten, maar investeren in zekerheid met continue scholing en ontwikkelkansen.

Het manifest is aangeboden aan de politieke partijen, de werkgeversorganisaties in de publieke sector en de demissionair ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Defensie, Justitie en Veiligheid en Rechtsbescherming. Maar bijvoorbeeld ook onder begeleiding van laseracties aan Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn en bestuurslid VNG en onder meer aan het college van bestuur van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Links

Online manifestatie malieveld 19 mei
Terugkijken manifestatie

Meer nieuws