Algemene ledenvergadering op 14 april

Op 14 april 2021 organiseert de VCPS de Algemene Ledenvergadering (ALV). Omdat de maatregelen i.v.m. de coronapandemie nog van kracht zijn is er gekozen voor een online-variant.
16 maart 2021/door Frank de Graaf

Nieuwsbrief Pensioen AC Rijksvakbonden maart 2021

'Centrale afspraken zijn nog geen sectorale afspraken', zo luidt de eerste Pensioenbrief in 2021. Het centrale Pensioenakkoord 2019 moest het voor sommige werknemers makkelijker maken om eerder te stoppen met werken. Maar willen de rijkswerkgever en het kabinet hieraan wel meewerken? Ook sluipt de vraag binnen of het inderdaad gaat lukken om uiterlijk in 2026 het nieuwe pensioenstelsel ‘gebouwd’ te hebben.
3 maart 2021/door Frank de Graaf

Aanmelden voor trainingen A+O Fonds Rijk in april!

Vanaf vandaag kan je je aanmelden voor onze gratis trainingen in de maand april. Dit helpt jou bij je ontwikkeling, werk en loopbaan. Werken aan jouw toekomst biedt onderstaande trainingen online aan, zolang we niet op locatie samen kunnen komen:
1 maart 2021/door Frank de Graaf

Overheidsvakbonden luiden noodklok: Structurele verwaarlozing publieke sector

Er is sprake van een structurele verwaarlozing van de publieke sector. Het piept en kraakt in de uitvoering, er zijn te weinig middelen beschikbaar en op uitvoeringsniveau is de menselijke maat vaak zoek. Het is daarom essentieel dat een nieuw kabinet een sterke overheid hoog op de agenda zet. Vakbonden zijn begonnen met gezamenlijke acties. De eerste actie was woensdagavond 24 februari bij het ministerie van Defensie en het stadhuis van Den Haag. Beide panden werden beschenen met laserprojecties.
26 februari 2021/door Frank de Graaf

Uitgebreide nieuwsbrief AC Rijksvakbonden ‘bonden stoppen met cao-onderhandelingen’

Na verschillende cao-rondes is op donderdag 18 februari jl. door de bonden geconcludeerd dat het geen zin heeft door te praten over de cao Rijk.
23 februari 2021/door Frank de Graaf

Nieuwe wetgeving over eerder stoppen met werken en verlofsparen

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met een wetsvoorstel van minister Koolmees, waarin dat is geregeld. Het voorstel is een uitwerking van het pensioenakkoord.
25 januari 2021/door Frank de Graaf
Toon meer